Opgave så du selv får håndværket i hænderne

Hvis du skal lære dit kamera godt at kende, så skal du have det i hænderne. Du skal turde lave grimme billeder!

Her i opgave 1 skal du:

Finde en sted hvor du kan fotografere en ting. Det er lige meget hvad, det skal bare være noget som ikke flytter sig. En bamse, sten eller hvad du nu kan finde på.

Du skal have dit kamera på et stativ. Har du ikke et stativ, så find en skammel eller stol du kan stille kameraet på. Sådan at du kan tage mange ens billeder af den ting du vælger.

Du skal indstille dit kamera så du kan bruge det med manuelle indstillinger (se i din instruktionsbog hvordan, den kan altid findes på nettet).

Del 1:

Tag 1 billede af tingen, med lavest mulig blænde/F tal.

Billedet skal være korrekt eksponeret, så det ikke er for mørkt eller for lyst. Vælg ikke et sted i solen. Du må gerne tage mange billeder før du rammer et korrekt, dem sletter du bare. Du kan eventuelt kigge i din manual, hvordan du bruger lysmåleren i kameraet.
  • Billede 1: Find ud af hvad din lukke tid skal være, hvis din ISO er på 100
  • Billede 2: Find ud af hvad din ISO skal være, hvis din lukker tid er på 1/1000s
Del 2:
 
Tag 1 billede af tingen, med højst mulig blænde/F tal.
Billedet skal være korrekt eksponeret, så det ikke er for mørkt eller for lyst. Vælg ikke et sted i solen. Vælg ikke et sted i solen. Du må gerne tage mange billeder før du rammer et korrekt, dem sletter du bare. Du kan eventuelt kigge i din manual, hvordan du bruger lysmåleren i kameraet.
  • Billede 1: Find ud af hvad din lukke tid skal være, hvis din ISO er på 100
  • Billede 2: Find ud af hvad din ISO skal være, hvis din lukker tid er på 1/1000s
Hvad din lukketid og ISO skal være vil afhænge af, hvordan lyset er på det sted hvor du tager billedet. Prøv at lave opgaven uden for, og inde for.

Når du har taget billederne kan du sammenligne du to forskellige billede 1er og 2er

Det er vigtigt at du får eksponeret billederne korrekt, så man kan se hvad det er du har taget billeder af, samt hvad der er i baggrunden. Hvad du noget i forgrunden skal det også kunne ses.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *