Doula og fødselsfotograf

Som Doula og fødselsfotograf tilbyder jeg et forløb, hvor vi bruger fotografiet til at dokumentere tiden før, under og efter fødslen. Enten kun som fotograf eller samtidig med at jeg yder jer støtte omkring den store livs begivenhed det er at få et barn. Fotografiet er et fantastisk værktøj til at fange de stærke følelser der er på spil under fødslen og de helt unikke øjeblikke imellem de kommende forældre. Den første øjenkontakt med det lille nye menneske. Billederne er samtidig uvurderlige hvis fødselsoplevelsen skal bearbejdes, både efter den gode og den traumatiske fødsel. Også hvis du tidligere har oplevet en fødselsdepression eller traumatisk fødsel.  

Jeg støtter familier der ønsker at give hinanden en ekstra omsorg og ønsker en kontinuerlig støtte person igennem forløbet.

Som Doulaer støtter vi kvinder, med udspring i vores egen erfaring og den vide vi har tillært os. På en måde så vi kan støtte næste generation af møder og familier. Vi erstatter ikke jordemoderens arbejde, men vi er der for mor og far for at støtte jer når I har brug for det.
Jeg vil betegne det at være Doula, som at være en livs mentor der i samtalen hjælper klienten med at finde frem til egne ønsker og støtter denne til at indfri disse. Uanset om det handler om fødsler eller livets andre forandringer.

Jeg er uddannet doula hos Moderjord der er privat holistisk jordemoder. 

Den kærlige støtte

før, under og efter fødslen.

Fødselsfotografering og Doula

Når jeg er booket til en fødselsfotografering er jeg på kald 24/7 fra 2 uger før termin til baby er født. Det betyder at jeg kun har en fødsel klient i jeres termins periode.

Jeg er med jer som en flue på vægen og herfra dokumentere jeg forløbet og fanger de vigtigste øjeblikke. Det gør jeg ud fra de ønsker I har. Nogle familier ønsker at billeder fra alle vinkler, mens andre kun ønsker billeder og til selve fødslen og lige efter – så der ikke er billeder af de private områder på mig.
Hvad I ønsker aftales ved et formøde før terminsperioden.

Billederne er selvfølgelig fortrolige og vises ikke til andre end jer. Ønsker I at vise jeres billeder frem på jeres egne sociale medier, er I velkommen til dette. Billederne er jeres til privat brug.

Du får:
– Formøde før fødslen inkl graviditets billeder.
– Standby til i terminsperioden fra 2 uger før terminsdato til baby er født.
– Transport (Dækker ca 1 times kørsel fra Smidstrup, Vejle)
– Fotografering og video optagelser under hele fødslen og op til 2 timer efter.
– Barselsbesøg 2 til 14 dage efter fødslen, inkl fotografering af baby og familie.
– Efterbehandling af billederne. (1 til 2 arbejdsdage alt efter længden af fødslen)
– Video med levende billeder og stilbilleder fra graviditet til barselsbesøg.
– Billederne digitalt leveret på USB stik

Prisen for fødselsfotografering: 9995 kr

Tilkøb Doula forløb:
Når du tilkøber doula forløb medbringer jeg også et kameraet så hele forløbet dokumenteres.

– 3 samtaler/ydelses timer før fødslen.
– Doula støtte under fødslen.
– 3 samtaler/ydelses timer efter fødslen.

Samlet pris 13995 kr

Akut fødselsfotografering

Måske er det at få taget billeder under fødslen en sidste øjebliks beslutning, eller I kun ønsker billeder under selve fødslsforløbet – og vil løbe risikoen for at jeg ikke kan når, fødslen går i gang.  Har jeg en booket akut fødselsfotografering så har jeg det selvfølgelig i baghovedet når jeg planlægger min kalender. Men jeg er ikke på kald som ved forløbet beskrevet her over. Det betyder også at I kun betaler, hvis I ringer og jeg kommer med til fødslen.

I er velkommen til at kontakte mig til en samtale i telefon eller over zoom så I kan få en føling med hvilket menneske I måske invitere med til jeres livs mest intime og private øjeblik.

Det akutte efterfødselsfotografering (eller ved livets sidste samvær)

Noget af det der gør aller mest ond, er når vores børns liv kommer i fare eller skal ende før det rigtigt er kommet i gang. Et emne vi ikke har lyst til at tale om, men vigtigheden vejer måske mere end når alt er godt. 
Måske er barnets hjerte stoppet med at slå, der er fundet fatale misdannelser. En alvorlig hjertefejl eller andet der gør at livet for det lille menneske bliver alt for kort.

En situation ingen kan forberede sig på at skulle igennem, uden at miste noget af sig selv.

Disse korte og alvorlige liv fortjener I også at kunne mindes igen. Lige i øjeblikket kan det virke som morbidt at dokumentere dette, jeg er dog af den overbevisning, at selv de korte og alvorlige liv fortjener en plads i familiens fortælling. 
De oplevelser kan vi ikke tie ihjel, og billederne kan være jeres vigtigste redskab til at blive okay efter et tab eller traumatisk starte på forældreskabet.  

Ved livets sidste samvær.

En akut fotografering kan også bestilles i forbindelse med at et familiemedlem, ung som gammel, er tæt på sine sidste dage. Det kan være tidligt, sent eller helt til slut i forløbet. I kontakter mig blot og fortæller om jeres situation og så finder vi de muligheder denne giver. 

Når vi taler om døden, så huske at før denne ligger livet og det er mens vi lever, at vi forholder os til tiden efter døden.

Som fotograf hylder jeg menneskets øjebliks evighed i mine billeder. Deres historier på godt og ondt. Glæde og sorg. Som fotograf og menneske ønsker jeg at omfavne det hel. Derfor tilbyder jeg denne service til jer der har brug for den.

Det personlige, det svære og privatlivets fred   

Billederne er selvfølgelig altid fortrolige og vises ikke til andre end jer. Ønsker I at vise jeres billeder frem på jeres egne sociale medier, er I velkommen til dette. Billederne er jeres til privat brug.
Ønsker I at fortælle jeres historie og lade mig vise et par af jeres billeder, vil jeg selvfølgelig gerne det. 

Den akutte efterfødselsfotografering eller ved livets sidste samvær får du:

– Transport (Dækker ca 1 times kørsel fra Smidstrup, Vejle)
– Fotografering og eventuelt video optagelser under hele fødslen og op til 1 timer efter. Eller i tiden efter fødslen.
– Efterbehandling af billederne. (1 til 2 arbejdsdage alt efter længden af fødslen)
– Video med levende billeder (hvis der er taget videooptagelser) og stilbilleder fra fødslen.
– Billederne digitalt leveret på USB stik

Prisen for fødselsfotografering: 4995 kr
(
gratis ved fødsel hvor baby er død i maven eller født med terminal sygdom. Har tilbydes der fotografering uden beregning. Det gør jeg fordi at når vi mister et barn så tidligt – så får vi ikke lov at skabe et helt liv med minder, og har kun ganske få timer til at forevige det lille liv, som for evigt vil være i jeres tanker. Billederne tages i dyb respekt og medforståelse. Billederne leveres i sorthvid på usb stik og print i en kasse som kan åbnes når mor og far er klar

Står I, eller nogen i kender pludselig i denne situation, så fortæl dem om muligheden. Hvis familien ikke selv har mod på at ringe, så forhør jer hos personalet så de kan ringe aftale de nærmer detaljer. Fotograferingen skal foregår inde for kort til efter fødslen.)

Sådan booker du en akut fødsels- eller efterfødselsfotografering:
Mit telefon er altid åben for jer, det står akut og skal bruge en fotograf til fx en fødsel eller en vigtig tid efter en fødsel.
Kontakt mig på 26237265
Du kan ringe midt om natten eller aftensmaden og høre om jeg kan hjælpe jer. Du skal ikke undskylde over du ringer, for jeg har selv valgt at tilbyde denne service og springe til når jeg kan.
Ved en akut booket fødselsfotografering kan jeg ikke garantere at kan komme til jer. Men jeg vil gøre hvad jeg kan for at få det til at lykkes.

Fødselstraume forløb

Et traume i graviditeten, under fødslen eller i barselsperioden vil uden tvivl påvirke en hver mor og far. For nogle forældre sætter oplevelsen sig som et traume der hæmmer den ramte. For andre forsvinder den dårlige oplevelse stille og roligt som chokket ligger sig.  Vi kan ikke på forhånd vide, hvordan vi hver især vil komme os efter et sådan traume.

Når jeg fortæller om dette forløb, få deler jeg kort mig egen rejse igennem mit fødselstraume. Det gør jeg fordi, at du skal vide hvor min erfaring kommer fra, og hvorfor mit bedstemoderhjerte banker for at støtte familier igennem et forløb.
Det er ikke alvoren af selve traumet, der definere hvordan vi kommer os efterfølgende. Vi kan ikke sige, dit traume var langt værre end mit, så jeg skal da bare være glad for at det ikke gik mere galt.

Nej, der findes altså ikke en skala for, hvornår det er værst at være tæt på at dø, eller for måder at være ved at miste, eller miste et barn på. 

Et traume er ikke de dårlige ting der sker for dig, men hvad der sker inde i dig, som et resultat af hvad der skete for dig.
Citat: Læge Gabor Mate

Det traume jeg oplevede, det ser jeg i dag som gavepapiret omkring mine største styrker, som mor og menneske. Det er det der er skyld i, at jeg står hvor jeg står i dag. Før jeg begynder, skal du vide at min datter i dag, er en snart 18-årig velfungerende kvinde med hjertet på rette sted. 

I december 2003 da min først fødte var 13 dage gammel, jeg selv var 20 år. Da vi var på vej blev jeg og barnevognen ramt af en bil. Den ramte os med 50 kmt. Jeg holdte hårdt om barnevognen og røg op på køleren og faldt af bilen da jeg mistet grebet efter 9 meter.

Vi var heldige og overlevede uden alvorlige skader. Alvorlige skader måles jo kun fysisk i det øjeblik.

Jeg blev angst for at min datter skulle dø, om natten våget jeg over hendes vejrtrækning når hun sov. Hun sov ikke meget, for hver nat vågnede hun i panisk skrig og skreg flere timer. Hun stoppede som 6-årig, der vågnede hun bare. Første gang hun sov en hel nat var hun 8 år. Jeg udviklet PTSD i svær grad, så oplevelsen blev ved med at være ny i erindringen og de efterfølgende 12 år sov jeg i gennemsnit mellem 1½ og 3 timer om natten.  I lang tid benægtet jeg alle symptomerne

– for hey, der skete jo ikke noget. Alt var jo godt.

Det er en lang historie, og kan ikke skrive den fuldt ud her, for så bliver du jo aldrig færdig med at læse.
Det er faktisk grunden til, at jeg forelsket mig i at fotografere nyfødte. For det eneste tidspunkt min krop ikke var i fuld alarmberedskab. Det var når jeg havde et lille nyfødt barn i armene. Som om min krop ikke vidste at mit barn var 8 år.

Hvordan kan sådan en oplevelse være din største gave?

Mit fødselstraume er så godt som helet og det er nu meget sjældent at jeg rammes af PTSDens påmindelser om kroppens hukommelse.
I mange år har jeg sat ord på og jeg har taget hånd om de ubærlige følelser, så de ikke tynger mig, men beriger mig med en kvindevisdom jeg vil bruge på at støtte de som ønsker det.

Ingen fødselstraumer er ens, og ingen rejser igennem dem kan måles med hinanden. Det vigtige for jer at vide er – at enhver historier hvor et fødselstraume er oplevet, er den vigtigste historie for familien. Ingen familier fortjener at undertrykke oplevelsen og ikke få plads til at hele.

 

I et fødselstraume forløb kan vi følgende:

Hvad vi kommer til at bruge vores samtaler på, det afhænger af jer og den situation som i står i. Det kan være meget forskelligt om det blot er mor der ønsker et samtaleforløb eller familien som helhed. Måske har mor brug for støtte til at fortælle lægen hvordan hun har det, eller til at tage en samtale med sine nærmeste pårørende. Fx manden eller mormor.
Vi arbejder med jeres oplevelse igennem samtaler. Det kan være far ikke har behov for at være med alle gangene, eller har et behov for at tale oplevelsen igennem alene.
Vi kan også arbejde med familie dannelse og tilknytning imellem mor/far og baby og mellem mor og far.

Forløbet fordeler sig over 5 samtaler a 2 timer i løbet af 6 til 12 måneder.


Til samtalerne medbringes kameraet som er mit værktøj til at forevige små øjeblikke imellem jer og på den måde dokumentere vi glædelige øjeblikke.
Jeg medbringer også mine Rebozo tørklæder som anvendes til kontaktfri velvære massage og omsorgssvøb. 

2 telefon møder a op 30 minutter varighed.

Prisen for fødselstraume forløb: 3995 kr
Efterfølgende timepris 250 kr

Enkeltstående efterfødselssamtale
inkl Rebozo massage og omsorgssvøb op til 3 timer 1195 kr

Kontakt mig på 26237265 for at bestille en for samtale.