Forskellen på digitale print og web/skærm filer

Digitale billeder til print:

Billedet kan printes på/i diverse billedprodukter så som fotobøger, lærredsprint, fotoprint, på en kop eller hvad end du kan finde af produkter, hvor du kan få printet et billede på.
Billedet kan på almindeligt fotopapir printes op til 40 x 50 cm. På andre printmedier vil det være forskelligt hvor meget større/mindre billedet kan printes. Det afhænger nemlig af nogle tekniske detaljer i forhold til printopløsning.
Jeg er her for at hjælpe, så har I et særligt ønske, så lad mig vejlede jer.
Når I selv står for at printe, så vær opmærksom på at hver eneste printer vil printe samme billede forskelligt – så køber du samme billede i 5 forskellige forretninger, så får du 5 billeder der kan variere i farverne. Fordi der findes så mange forskellige systemer, og langt de fleste som henvender sig til jer som forbruger – er lavet til at printe privat personers billeder, som er taget med mobilen.
Det betyder ikke at I ikke får et flot resultat, det betyder blot at farverne kan være forskellige fra det print, som vi laver her i huset.

Vil I være sikre på at få det flotteste resultat, så støt min forretning og køb jeres fysiske billeder hos mig.Digitale web/skærm billeder:

Billederne kan bruges digitalt, det vil sige på jeres telefon, tablet, computer, digitale billedramme eller på sociale medier. Når der købes digitale web/skærm billeder, købes der rettighed til digital brug. Disse kan ikke printes da filstørrelsen er tilpasset at billedet skal ses på en skærm.
Billeder jeg deler på mine sociale medier er skærm/webfiler.


Hvorfor er der forskel på prisen?

Redigering af et billede der skal printes, tager længere tid at efterbehandle, end et billede der kun skal vises på en skærm. Herudover så handler det også om, at der til digitale produkter, sælges rettigheder til brugen af billedet. Når vi sælger printrettighederne, så giver vi også noget af vores forretning væk, fordi en anden virksomhed så tjener penge på det produkt, som vi har haft udgiften til at skabe.
Derfor er der forskel i prisen. Det gælder alle fotografer, og ikke blot min forretning.  Jeg sælger de to forskellige typer af digitale billeder, så I har en større fleksibilitet når I skal købe billeder.

Beskyttet af lovgivningen.
Alle fotografer er også beskyttet af dansk lov om ophavsret. Det betyder at fotografen altid ejer billedet og rettigheder til det. Det betyder også at fotografen ikke må offentliggøre kundebilleder, uden tilladelse. Fordi man som fotograf ikke automatisk har brugsret til billeder der er taget efter bestilling fra en kunde. For dig betyder det, at jeg ikke deler nogle billeder, uden din skriftlige tilladelse.
Er du interesseret i at lære mere om ophavsretten, så er der her et link. Uanset hvilken fotograf du vælger at bruge, så er det den gældende lovgivning.

Filen er mit forretnings grundlag.
Mange vil “bare” gerne have filerne, og det er selvfølgelig helt okay, dem vil jeg gerne sælge. Jeg er faguddannet fotograf, og i den uddannelse indgår det også, at printe/trykke billeder på forskellige medier (et medie er papir, lærred eller tekstil m.m). Fordi forskellige billeder arter sig forskelligt på forskellige printmedier, derfor er det super vigtigt at du bestiller den rette fil til det slut produkt, som du ønsker.
Jeg vil rigtig gerne give den bedste vejledning til jer. For en fil er ikke bare en fil. Billederne er resultatet af fotografens værktøj og erfaring, og det er fotograferingen og billederne, som skal betale alle udgifter i butikken – løn, ferie, pension og investering i faglig udvikling. Så husk, det er ikke bare en billedfil du købe af mig, men alt det, som det kræver at lave denne billedfil, som du betaler for.