Ved åen

Når det er sommer er vandleg ved åen hyggeligt. Det er både for store og små. Der kan sejles en tur i en balje, hoppes på sten eller plaskes med vand. I de kolde måneder kan man sidde på bredden og der stadig laves sejle i balje/stor gryde billeder. Min store gryde passer op til 3-4-års alderen.

Vigtig info til de voksne

Når vi er ved vandet, så er det jeres ansvar at holde øje med børene og sørger for de ikke falder ud af fx en balje. Hav derfor lange gummistøvler på, så du kan stå i vandet tæt på. Billedet her over står mor en håndsrækning væk fra baby. Mor er redigeret væk efterfølgende. 

Vand er vådt

Når I skal forberede jeres børn til fotografering ved åen, så tag en snak om at hvis de bliver våde, så har I taget ekstra tøj med så de kan skifte til tørt tøj.

De sko børene har på, må meget gerne være sko, som må blive våde. Hav eventuelt både sko og gummistøvler med.

For høj vandstand

Når det regner meget stiger vandstanden, og den kan stige op til 1,5 meter over normalen. Når vandstanden kan derfor blive for farligt for mig at gå rundt i åen, og for farligt for børn at lege ved bredden. Vandstanden afhænger af regn mængden og den kan stige og falde inden for et døgn. Heldigvis er den normale vandstand det vi ofres har.

Ideer til underholdning

En god måde at forberede ungerne er at lave noget de kan lege med til fotograferingen.

Sten kast: Tag ud og samle sten og småpinde i en spand eller andet der egner sig til at være på billederne. Vis billeder fra broen og fortæl hvad stene og de små pinde skal bruges til.

Lav en fiskestang: Find en pind der er ca 50-60 cm lang, bind en snor på ca 1 meter på. For enden kan der bindes en korkprop på. Korkproppen kan eventuelt males i en skrap farve så den popper frem i vandet. Har man et lystfisker barn, så kan man også tage sin egen fiskestang med.

Papirs båd: Fold en håndfuld papirs både. Det skal være af avispapir eller andet ubehandlet papir, så det kan gå i et med naturen. Dvs. gavepapir, reklamer og linende vil jeg ikke sende ud i naturen. Det kan nemlig ske en båd sejler fra os.

Mini tømmerflåde: Har man et lidt støre barn, kan man samle grene og bygge en tømmerflåde – der skal en snor i, så den kan trækkes i land igen.

Et varmt tæppe: Om efteråret, vinteren og foråret kan det være koldt og så er det hyggeligt at putte sig i et varmt tæppe. Eventuelt med ynglings tøjdyret/legetøjet. Eller med en kraftig lommelygte. I må også gerne låne min gamle lanterne.
– I forældre ønsker måske ikke at have legetøjet med på billederne og derfor skal I også forberede dem på at vi tager billeder med og uden legetøj. Nogen gange så sidder vi bare legetøjet lidt væk på broen, og så tryller jeg det væk på de færdige billede.