på broen

På broen

Ønsker I billeder på broen er det helt klart bedst med en formiddagstid. Her falder lyset så billedet bliver belyst som det af pigerne herover.
Om eftermiddagen kan vi komme i problemer med lys og skygger da solen, hvis den er fremme, skinner den igennem nogle store træer.

Broen ligger på sin faste plads, men den kan flyttes – det kræver bare at I kan hjælpe mig. Den er tung og uhandy, så jeg vil også gerne have hjælp til at få den på plads igen. 

Vigtig info til de voksne

Broen ligger løst, sådan at den kan flyttes. Det er nødvendigt da vandstanden kan stige op til 150cm over normal vandstand, så jeg skal kunne tage broen på lande, når det har regnet meget.  Det betyder at I skal være opmærksom på ikke at stille jer helt ude på kanten. Den tipper ikke bare, der skal noget vægt til da den er ret tung.
Dette fortæller og viser jeg jer også på dagen.

Når vi er ved vandet, så er det jeres ansvar at holde øje med børene. I sær de små, som få den pludselige ide at tage et hovedspring – eller bare løbe ud i vandet, fordi det virker som en sjov ide.

Vand er vådt

Når I skal forberede jeres børn til fotografering på broen, så tag en snak om at hvis de bliver våde, så har I taget ekstra tøj med så de kan skifte til tørt tøj.

De sko børene har på, må meget gerne være sko, som må blive våde. Hav eventuelt både sko og gummistøvler med.

For høj vandstand

Når det regner meget stiger vandstanden, og den kan stige op til 1,5 meter over normalen. Når vandstanden kan derfor blive for farligt for mig at gå rundt i åen, og for farligt for børn at falde i, hvilket så betyder, at vi ikke kan fotografere på broen. Vandstanden afhænger af regn mængden og den kan stige og falde inden for et døgn. Heldigvis er den normale vandstand det vi ofres har.

Ideer til underholdning

En god måde at forberede ungerne er at lave noget de kan lege med til fotograferingen.

Sten kast: Tag ud og samle sten og småpinde i en spand eller andet der egner sig til at være på billederne. Vis billeder fra broen og fortæl hvad stene og de små pinde skal bruges til.

Lav en fiskestang: Find en pind der er ca 50-60 cm lang, bind en snor på ca 1 meter på. For enden kan der bindes en korkprop på. Korkproppen kan eventuelt males i en skrap farve så den popper frem i vandet.

Et varmt tæppe: Om efteråret, vinteren og foråret kan det være koldt og så er det hyggeligt at putte sig i et varmt tæppe. Eventuelt med ynglings tøjdyret/legetøjet. Eller med en kraftig lommelygte. I må også gerne låne min gamle lanterne.
– I forældre ønsker måske ikke at have legetøjet med på billederne og derfor skal I også forberede dem på at vi tager billeder med og uden legetøj. Nogen gange så sidder vi bare legetøjet lidt væk på broen, og så tryller jeg det væk på de færdige billede.