Newborn

Newborn stilen

Er hvor baby helst skal sove og hvor billederne tages inde for de første uger af babys liv. For at skabe smukke minder om babys første tid.

Fie har siden 2011 specialiseret sig i fotografering af nyfødte og i dag uddanner hun også andre fotografer, til newborn fotografer.
Hos Fie fotograferes babyer i newborn stilen, op til de er 6 uger. Skal baby sove på billederne, vil vi gerne fotografere baby mellem 7 og 21 dage.
Ønsker I der imod billeder med åbne øjne og måske enkle sove billeder, så anbefaler vi at baby er omkring 4-6 uger.

Hvorfor skal baby sove på billederne?
Når baby sover tungt, så kan vi med særlige teknikker flytte rundt og “anrette” baby i de søde fredfyldte opstillinger. Det kræver de sover og at vi har tålmodighed og tid nok.

Sikkerhed for den lille er vigtigst, så nogle billeder kræver en hjælpende hånd fra mor eller far. Det kan være en støttende finger på siden af hovedet eller en vagt opgave, hvor du sidder tæt på baby og derved kan ligge en beroligende hånd på baby.

De små ved godt selv hvad de vil være med til, så det er et samarbejde mellem baby og fotografen at skabe disse skønne sovende billeder. Derfor kan eller vil alle babyer ikke ligge i alle opstillinger. Nogle nægter fx at ligge på maven, andre på ryggen. Nogle vil kun kigge til højre.

Jeres barn er et unikt lille menneske.

Hvor og hvordan

Fies newborn og baby studie ligger på Bovballe Møllevej 111b 7000 Fredericia (Vejle kommune)
Studiet er en del i familiens private hjem. Det er også her Fie underviser sine kursister. Det er et lille studie, som passer perfekt til de helt små.

Du  køber en fleksibel plads i kalenderen og når baby er født, aftale dato for fotograferingen.
Vil du sikre jer en plads i kalenderen, så skal du købe en plads i den måned hvor du har termin. Det skal du gerne gøre mens du stadig er gravid.
Vi arbejder ud fra, at terminsdatoen er en terminsperiode fra 3 uger før terminsdatoen og til baby er født.

Det kræver en fleksibel kalender, og derfor har Fie begrænset pladser i hver måned.

Har du ikke købt en plads, kan du ringe/sms på 26237265 og høre om der er en ledig tid.

Fotografering hos jer!

Bor I inde for 45 minutters kørsel fra min adresse, tilbyder jeg at komme hjem til jer og tage billeder. En hjemme fotografering af den lille kan allerede ligge efter 2 døgn.
Jeg medbringer udstyr til at lave enkle og naturlige billeder af baby.
Ønsker I dette, skal I oplyse dette direkte til Fie.

Lidt om redigering

Newborn billeder skal som standard have fjernet hænder eller mangler hjørner af baggrunden. Mage nyfødte har små hormonknopper eller kradsmærker. Nogle ønsker ikke disse fjernet og andre gør. Hos os er det jeres valg hvor meget efterbehandling billederne skal have. Det tager lang tid at fjerne hormonknopper m.m da dette ikke gøres som med et filter i mobilen. Det gøres manuelt en knop efter knop. Priserne på standard og Fine Art fotograferingerne er de samme, men antal af billeder der redigeres variere efter den tid det tager at lave den kreative redigering. 

Ønsker I blot fjernet hormonknopper på enkle billeder, kan der ved standard fotografering tilkøbes kreativ redigering til 150 kr pr billede.

Standard efterbehandlet billeder af studie billeder:
Billederne justeres i lys, skygger og kontrast. Manglende baggrund, hænder m.m fjernes. 

Kreativ efterbehandlet billeder af studie billeder:
Billederne justeres først i lys, skygger og kontrast og Manglende baggrund, hænder m.m fjernes. I Photoshop redigeres huden ved at der fjernes hormon knopper eller sår. Der bliver lagt ekstra fokus på den på billedet.

Artistisk efterbehandlet billeder af studie billeder:
Den artistiske efterbehandling kan også laves ved et billede taget i studie. Det kan fx være et billede hvor baby redigeres udendørs eller hvor et billede laves til et digitalt maleri.


Her under kan du se forskellen på et billede direkte fra kameraet vs. et billede med standard efterbehandling. Samt Standard efterbehandling vs. kreativ efterbehandling. Samt et kreativt vs. artistisk efterbehandlet billede.