Newborn stilen

En nyfødt fotografering i newborn stilen, er en fotografering hvor baby fotograferes sovende og lagt i forskellige stillinger. En sådan fotografering kræver utrolig forsigtig- og tålmodighed. Vi vil rigtig gerne fotografere den lille inden for de første 14 dage, da de små ofte sover mange gange om dagen, og vi derfor nemmer kan anvende diverse teknikker,til at holde den lille sovende mens vi guider arme og ben ind i de rette stillinger. Baby skal sove på billederne for at dette kan lade sig gøre.

Baby her er omkring 14 dage. Billedet er efterbehandlet med standart efterbehandling.

Vi laver denne stil op til baby er 6 uger gammel, for nogen gange tager det lidt ekstra tid for mor eller baby at komme sig efter fødslen. Og vi synes ikke de skal gå glip af skønne billeder af baby, bare fordi baby når at blive lidt ældre. Alderen betyder blot at der måske ikke bliver lige så mange drømmebilleder som billeder med vågne øjne.

Baby er er 8 uger gammel, og kom til almendelig baby fotografering som han valgte at sove igennem. Billedet er et Kreativt Fine Art billede hvor baby er redigeret ind i en digital baggrund.
Baby skal sove for at vi kan ligge baby i de søde stillinger. Når baby er vågen kan vi ikke pose baby på samme måde og vi kan kun pose baby på ryggen og siden. Det er også svært at få en god øjenkontakt til kameraet, fordi baby skeler og endnu ikke kan fokuser særlig godt. Det kan dog lade sig gøre. Billedet er standart efterbehandlet.

Sikkerhed, tålmodighed og respekt for det lille menneske

Sikkerheden er altid vores første prioritet. Det ser måske nemt ud, for baby sover jo så fint på billederne. Denne niche er en af fagets aller sværeste – fordi det handler om meget mere end at fotografere. Det handler om at kunne forstår det lille barn, som er så ny at forældrene ikke engang rigtig har lært det at kende. Forstå hvordan lige denne lille pige eller dreng skal beroliges, for at det er muligt at guide arme og ben ind i de rette stillinger.
Som nyfødt fotograf er kunsten ikke at tage gode billeder, men på rekordtid at lære det lille menneske at kende.

baby fotograf
Når baby fotograferes på maven i en rekvisit, sidder der altid en voksen lige ved siden af. Her er opgaven, at have en hånd bag babys hoved. Man må aldrig lade baby ligge selv i denne stilling, fordi baby er født med nogle reflekser som kan sidde ind uden advarsel – og så skal der altså være en voksen til at ligge en hånd på baby. Så baby ikke skubber sig ud af rekvisitten eller “taber” hovedet. Det er også denne refleks der er baggrunden for, at du ikke må forlade baby på puslebordet. Får refleksen kan i værste tilfælge få baby til at spjætte så baby falder ned.

Vi skal have respekt for det, som den lille ikke har lyst til. Nogle babyer vil fx ikke ligge på ryggen mens andre ikke vil ligge med hovedet drejet mod højre. Nogle vågner ved den mindste berøring, mens andre sover igennem det hele. Hvert lille barn har sin egen personlighed, og vi skal respektere de grænser barnet sætter.

Det er også muligt at tage newborn billeder udendørs. Billedet her er taget i oktober. Baby er blevet poset under dynen og mor løfter dynen og billedet tages og lægger dynen på igen. Så baby har lagt under 5 sekunder uden dyne.

Hvordan planlægges fotograferingen?

Baby fødes jo ikke nødvendigvis på terminsdatoen, så derfor er vores system sat op efter terminsperioden som falder fra 3 uger før til 2 uger efter terminsdato. Det betyder at jeg ved, at jeg i den periode har x antal babyer i vente. Praktisk betyder det at vi planlægger en tid ca 14-20 dage efter terminsdato. Hvis baby så fødes så fotograferingen ligger for lang tid efter fødselsdagen, så prøver vi at flytte aftalen tætter på. Hvis der er opstået komplikationer i forbindelse med fødslen, så flytter vi fotograferingen så det passer jer bedst.

eks.
Hvis du har termin 1. april. Så bestiller du plads i april. Når du booker tiden i kalenderen, booker du tiden imellem den 14. og 20. april. Hvis du så føder  så baby er mere end 14 dage på den tid du har booket, så kontakter du mig, og så ændre vi aftalen. Det samme gælder den anden vej. På den måde er en plads til nyfødt fotografering meget fleksibel.

Hvordan bestiller vi tid?

Igennem webshoppen, køber du en fleksibel plads til fotografering. Du køber plads i den måned hvor du har termin.

Her under kan du klikke dig ind og læse mere om de enkle fotograferinger.